Změny zaměstnání nejsou v Evropě neobvyklé

Praha, 25. ledna 2017

Příčiny změny zaměstnání jsou různorodé - leadrem se stalo Maďarsko

Stále více lidí si uvědomují po vyučení, absolvování studia nebo již jsou zaměstnáni v daném oboru, že jejich zájmy jsou diametrálně odlišné s prací, kterou vykonávají a proto se porozhlíží po jiném zaměstnání.

Vídeň, 11.1.2017 - I když to bylo velmi obtížné před několika lety vykonávat jiné povolání, které jsme se vyučili či vystudovaly, nyní již změna zaměstnání není žádnou vzácností. To vyplývá z nedávného průzkumu společnosti působící v Evropě vyhledávací mašiny Jobswype. Pozoruhodné je, že v posledních 5 letech změnilo zaměstnání nejvíce lidí v Maďarsku, následované Českou republikou a Slovenskem. Rakousko dosáhlo zlatý střed a to 47%.

V zemi, kde proběhla změna zaměstnání od roku 2011 podle průzkumu Jobswype je Maďarsko. Zde změnilo zaměstnání v posledních 5 letech kolem 62% respondentůi. Druhé místo patří České republice, která je následovaná Slovenskem s 59%, následuje Rumunsko s 57%. V případě ostatních sledovaných zemí v Evropě leží podíl mezi 37 až 54%. Na otázku: "Změnili jste svou profesi v posledních 5 letech?" odpovědělo v Rakousku 47%, že ano.

Důvody pro tento relativně vysoký podíl změny zaměstnání může být změna zájmů. Jako jiné příčiny změny zaměstnání vidí majitel vyhledávací mašiny v Evropě také osobní důvody, jako je nespokojenost, stres nebo špatný pocit možnosti povýšení v určitém odvětví. Ale změna v pracovní oblasti samo o sobě může být zásadním faktorem pro přeměnu.

"Předtím, než to ve skutečnosti ke změně zaměstnání dojde, je důležité si určit, zda je nespokojenost vlastně vnímána v rámci pracovních úkolů a je vztahovaná na zaměstnání (například zaměstnanci banky ) nebo se pouze vztahují k okolnostem na pracovišti." radí CEO majitel Christian Erhart. "Pokud je tato otázka vyřešena a člověk si je jistý, že změnit zaměstnání chce a udělá mu to dobře, znamená to dobře hledat a najít ten správný obor, který Vás bude zajímat a bavit. Neopomeňte se zaměřit na obory a branže budoucností. "Pro úspěšnou změnu zaměstnání Vám nabízí vyhledávací mašina Jobswype 540 651 volných pracovních míst v České republice.

Průzkum, který byl proveden Jobswype v prosinci 2016, se zúčastnilo 2000 lidí.

Obrázkový materiál

Změny zaměstnání nejsou v Evropě neobvyklé

Změny zaměstnání nejsou v Evropě neobvyklé

Zpět k tiskovým zprávám