Brigády mají smysl.

Praha, 27. září 2017

Téměř třetina Čechů tvrdí, že brigády nabízí dobrý pohled na profesní život. Každé léto se mnoho teenagerů a studentů rozhodne k tomu, zlepšit své kapesné. V současné době najdete na Jobswype více než 4300 brigád. Mezi brigádama a praxí se vyskytují právní pracovní rozdíly.

Vídeň, 08.09.2017 – Přibližně 32% Čechů tvrdí, že brigády pro ně mají smysl, protože podle nich nabízí dobrý náhled do profesní života. Ale ne pro všechny uživatelé to je stejně důležité, protože 12% Čechů je toho názoru, že brigáda je jen ztrátou času a zatímco 56% respondentům slouží brigáda pro zlepšení kapesného. Tyto údaje jsou výsledkem nejnovějšího průzkumu mezinárodní aktivního vyhledávače nabídek práce Jobswype.

"Náš tým je ze stejného důvodu toho názoru jako většina dotazovaných, že brigády mají smysl," říká výkonný ředitel Jobswype Christian Erhart. "Zároveň víme, že není vždy snadné najít vhodnou práci. V tomto smyslu chceme našim uživatelům více pomoci, najít tu správnou brigádu na léto "dodává Erhart.

Pracovní rozdíly mezi brigádou a praxí

Christian Erhart má několik dobrých tipů pro budoucí uchazeče o brigády: "Nečekejte příliš dlouho a hledejte vhodnou práci nejméně šest měsíce předem. Kromě toho si vyjasněte jakou smlouvu uzavíráte v době kdy budete práci vykonávat, způsob platby a jaké povinnosti máte. Ve skutečnosti existují rozdíly v pracovním právu mezi brigádou a praxí. Brigáda se považuje za regulární pracovní poměr s právem na kolektivní plat a dovolenou. Zatímco praxe se zaměřuje na aspekt vzdělávání a dobrovolnost a s žádným nárokem na plat nebo dovolenou.

Tento průzkum byl proveden v srpnu 2017 a zúčastnilo ho celkem 702 uživatelů.

Obrázkový materiál

Brigády mají smysl.

Brigády mají smysl.

Zpět k tiskovým zprávám